Boogschieten,

de kunst van “Flying Archery”

Bij Visvijver de Biesbosch kan met handbogen en kruisbogen geschoten worden op vliegende schotels. Het zogenaamde Flying Archery.
Het schieten op vliegende schotels is afgeleid van het schieten op kleiduiven. De kleiduivenmachines zijn vergroot en de kleiduiven zijn vervangen door grotere schijven van een speciaal zachter materiaal waar perfect met een pijl op geschoten kan worden.
Het is een zeer leuke en enerverende sport welke nieuw is in Nederland. Er kan individueel geschoten worden, maar ook in groepsverband, zoals bijvoorbeeld met een vrijgezellenfeest of een personeelsuitje. Doordat boogschieten een zeer veilige sport is kan het uitgeoefend worden door jong en oud. Uiteraard dient er bij minderjarigen dan wel onder begeleiding van de ouders geschoten te worden.
Boogschieten is mogelijk vanaf minimaal 12 personen. Er wordt geschoten in clinics van maximaal 5 personenen tegelijkertijd, waarbij de schutters eerst uitleg krijgen over het boogschieten. Na de uitleg wordt gestart met schieten, waarbij er per clinic (ronde) 30 pijlen worden worden verschoten per persoon. Afhankelijk van de schietvaardigheden duurt een clinic gemiddeld 20 a 30 minuten. Een clinic kost EUR 10,00 per persoon. Van te voren reserveren is noodzakelijk.

Instructies boogschieten bij Visvijver de Biesbosch

Instructies boogschieten bij Visvijver de Biesbosch